Lär dig grunderna i sandgjutning med den nya MSC metoden!


Fem helgkurser kommer att hållas i april-augusti i den rymliga silversmedjan i det vackra Ulva Kvarn, strax norr om Uppsala.Fler kurser kommer att hållas till hösten/vintern 21-22. Oklart ännu var och när, men återkommer så fort något är planerat!


Kursinformation


Plats: Ulva Kvarn, strax norr om Uppsala.


Total kurstid: 16 timmar (8 timmar/dag) 


Kurserna bedrivs i regi av Frenesi Design


Kursstarter och priser:

 

2021-07-03 10:00       2 250 SEK*

2021-08-07 10:00       2 250 SEK  


*Fullbokad, men ställ dig gärna på en reservlista


Kursens innehåll


Du får lära dig att tillverka gjutformen för modellen i sand, som normalt tillverkas på 20-60 minuter. Därefter gjuter du i formen med silver eller med mässing om du föredrar det. 

Därefter upparbetar du gjutgodset till ett färdigt smycke.

Du får då en grundläggande kunskap i de vanligare förekommande momenten såsom, sågning, slipning, polering och eventuellt oxidering och lödning.


På kursen möts både nybörjare och de som hållit på i flera år. Alla arbetar på sin egen nivå med individuell hjälp längs vägen.

Gruppens storlek (max 6 deltagare) ger varje deltagare större tillgång till individuell handledning.


Målet är att du ska ha med dig åtminstone ett färdigt smycke efter kursens slut.


Lämpliga förberedelser inför kursen


För att få ut som mycket som möjligt av kursen är det bra om tittar på en kort introduktionsvideo (drygt 2 minuter) innan kursen startar, så att du förstår principerna med MSC. Videon finns på under 'MSC -Grunderna' på hemsidan. Titta också gärna på ett par videos hur gjutformarna kan tillverkas, som också finns på den här siten.


I god tid innan kursstarten får du ett email med några bilder på modeller som kan gjutas med MSC, men inte med traditionell sandgjutning. Modellerna fungerar mest som en inspirationskälla för tillverkning av egna modeller. Modellerna kommer att finnas på plats, så du kan förstås använda någon av dessa modeller.


Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt.


Kursledare


Mats Eriksson, f.d. forskare i kemi, målerikonstnär och numera silversmed och uppfinnare.  Mats utvecklade MSC metoden under ca ett år, och gjutformarna har bara funnits på marknaden i några månader. Patentansökan för MSC metoden blev nyligen beviljad (febr. -21)


Föreslagen Accommodation i Uppsala och bussar till Ulva Kvarn.


Fernando på Frenesi Design har ett rum för övernattning, Han rekommnerade Scandic Uppsala Nord, men det finns förstås billigare vandrarhem att boka. Buss 140 går från Uppsala Centralstation, Via hållplatsen Tunabergsallen (nära Scandic Uppsala Nord) till Ulva Kvarn.  

Eftersom det är helgdagar, är vissa turer inställda, men Fernando kan skjutsa er från Uppsala till Ulva Kvarn.

Skriv gärna här om du har några frågor kring kurserna.

 
 
 
 

Kontakt  


Tel: +46 760 36 95 95
E-mail: msc.stockholm.ab@gmail.com