Lär dig grunderna i sandgjutning med den nya MSC metoden!


Ny kurs inplanerad


Plats                                             Datum                        Pris


Örebro                                     29-30/1-2022            2900 kr


Kursens innehåll


Du får lära dig att tillverka gjutformen för modellen i sand, som normalt tillverkas på 20-60 minuter. Därefter gjuter du i formen med silver eller med brons eller mässing om du föredrar det. 

Därefter upparbetar du gjutgodset till ett färdigt smycke.

Du får då en grundläggande kunskap i de vanligare förekommande momenten såsom, sågning, slipning, polering och eventuellt oxidering och lödning.


På kursen möts både nybörjare och de som hållit på i flera år. Alla arbetar på sin egen nivå med individuell hjälp längs vägen.

Gruppens storlek (max 6 deltagare) ger varje deltagare större tillgång till individuell handledning.


Målet är att du ska ha med dig åtminstone ett färdigt smycke efter kursens slut.


Lämpliga förberedelser inför kursen


För att få ut som mycket som möjligt av kursen är det bra om tittar på en kort introduktionsvideo (drygt 2 minuter) innan kursen startar, så att du förstår principerna med MSC. Videon finns på under 'MSC -Grunderna' på hemsidan. Titta också gärna på ett par videos hur gjutformarna kan tillverkas, som också finns på den här siten.


I god tid innan kursstarten får du ett email med några bilder på modeller som kan gjutas med MSC, men inte med traditionell sandgjutning. Modellerna fungerar mest som en inspirationskälla för tillverkning av egna modeller. Modellerna kommer att finnas på plats, så du kan förstås använda någon av dessa modeller.


Kursen vänder sig till dig som är 18 år och uppåt.


Kursledare


Mats Eriksson, f.d. forskare i kemi, målerikonstnär och numera silversmed och uppfinnare.  Mats utvecklade MSC metoden under ca ett år, och gjutformarna har funnits på marknaden i ett drygt år.  Svensk patentansökan för MSC metoden har blivit beviljad (febr. -21). En förberedande internationell patentansökan lämnades också in i juli-21Anmälan


Du anmäler dig genom att betala en anmälningsavgift i Webshopen Det innebär att du betalar 200 kr som 

en delbetalning av kursens totala kostnad på 2900 kr. Resterande 2700 kr får du som en faktura ca 3 veckor innan kursstarten. Betald anmälningsavgift innebär att du garanteras en plats och anmälan är bindande.


Jag förbehåller mig rätten att ställa in kurstillfälle på grund av sjukdom eller för lågt deltagande etc. I dessa fall återbetalas anmälningsavgiften.


Skriv gärna här om du har några frågor kring kurserna.

 
 
 
 

Kontakt  


Tel: +46 760 36 95 95
E-mail: msc.stockholm.ab@gmail.com